Uitverkocht 13 luxe koopwoningen

Welkom Thuis in Overschie

Overschie is een actieve en levendige wijk waar tal van leuke evenementen worden georganiseerd. Voor groot en klein. En voor ieder wat wils.

Overschie heeft vijf uitstekend aangeschreven en goed bereikbare basisscholen. Kinderen kunnen hier veilig lopend of per fiets naar school. Voor- en naschoolse opvangvoorzieningen zijn altijd dichtbij en er zijn tal van buitenspeelplaatsen. Daarnaast zijn er diverse (sport)verenigingen, diverse stadsparken waaronder Vroessenpark en Roel Langerakpark en in natuurgebied Midden-Delfland kan je eindeloos wandelen en fietsen.

Ook voor een gezellige muzikale avond in het plaatselijke Wijktheater Musica, een drankje in het plaatselijk café of een overheerlijk sterrendiner ben je in Overschie aan het juiste adres.

Alles in de buurt

In Overschie is het heerlijk wonen en leven.

Hier kan je genieten van het kleinschalige en vriendelijke karakter van een dorp, maar sta je ook binnen no time midden in het bruisende centrum van Rotterdam. Alle winkels, scholen, zorgdiensten, verenigingen en horeca zijn dichtbij in Overschie. Dat is het voordeel van een dorp. Wil je meer? Dan ligt het centrum van Rotterdam ‘om de hoek’, met  tal van musea, Blijdorp, de Schouwburg, voortgezet onderwijs, Luxor Theater en de Koopgoot. Met de fiets of het openbaar vervoer ben je zó in hartje centrum. En met de auto ben je binnen een paar minuten op de A20 of de A13 richting Den Haag, Gouda of Utrecht.

Eeuwenoude historie

Overschie staat al vanaf de tiende eeuw op de kaart.

Het is begonnen als een kleine moerassige nederzetting precies op de plek waar nu ‘de vier Schieën’ bij elkaar komen (of beter gezegd: hun eigen weg gaan). Het oude Overschie is in de loop der eeuwen niet zoveel veranderd en er zijn tal van historische en authentieke huisjes bewaard gebleven, met name in de Dorpsstraat (met het Raedthuys en het oudste café van Rotterdam) en langs de dijkjes van de Schieën. Zelfs de wekelijkse warenmarkt op vrijdag is historisch, als oudste weekmarkt van Rotterdam.

Thuis in Overschie

Overschie is een actieve en levendige wijk waar tal van leuke evenementen worden georganiseerd.

Het karakteristieke, jaren ’30 stijl buurtje maakt deel uit van nieuwbouwproject Thuis in Overschie en vormt het sluitstuk van de metamorfose die de zuidkant van Overschie afgelopen jaren heeft ondergaan. De 31 koopwoningen in fase 1 zijn in de zomer van 2018 opgeleverd. In fase 2 komen nog eens 13 ruime woningen te koop in dezelfde stijl als fase 1. De verkoop start eind dit jaar. Het is je laatste kans om in deze prachtige, nieuwe wijk op steenworp afstand van centrum Rotterdam te wonen.

Voorzieningen Overschie

Winkels
Scholen & kinderdagverblijven
Sport & spel
Horeca
Theater

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten